La Oslo bak seg, fant drømmehusene i Ottestad

Småbarnsforeldrene Bente Marita og Kenneth Hov fant drømmehuset i Ottestad. De flyttet fra storbyen for å få bedre tid og leve i et godt miljø. Elisabeth Sylten og Anders Mausethagen valgte også å reise fra Oslo til Ottestad.

Tekst og foto: Dan Cato Røe, Stangeavisa

– Det er 17 år siden jeg flyttet fra Stange, innleder Bente Marita Hov.
Ei av mange som sa at hun aldri skulle flytte hjem igjen...
– Men så forandrer jo alt seg med mann og barn!
Mannen Kenneth Hov kommer fra Fredrikstad, men de har bodd sammen i Oslo og de siste åtte årene på Nesoddtangen.
– Det avgjørende for at vi flyttet, var tid. Ut fra storbyen og til et mindre sted der ting går litt saktere. Jeg brukte to timer til jobb hver dag i Oslo, mens her sykler jeg på jobb på 10 minutter, sier Kenneth, som jobber i Hamar.

Ottestad på blokka
Familien ville til Hamar-området, og lette etter et sted å bo i Furnes, Sandvika og rundt om.
– Vi skulle ta det med ro, finne hus, finne jobb. Pendle. Men så fikk jeg jobb, og vi hadde ikke hus. Og vi skulle i alle fall ikke bygge hus. Men så ble det til slutt det som ble resultatet – her i Ottestad, sier Kenneth.
– Og i dag er vi glad for å kunne bygge hus. Vi kan forme det mye slik vi vil. Da vi valgte Ottestad ble vi møtt med et ordna og bra apparat i Stange kommune, sier Bente Marita.

Drømmehus
Valget av drømmehuset ble Boligpartner sitt hus «Quadra Milano». 
– Dette var huset med en planløsning som traff oss best, sier Bente Marita. Paret har ungene Ellinor og Sigrid, og de følte det var rett å flytte på seg til Ottestad.
– Her i området bygges det mange nye hus, og det flytter mange småbarnsforeldre hit. Det er gjennom ung¬ene man får kontakt, så vi regner med å skape et godt miljø her, sier pappa Kenneth.
– Avstanden til skole og idrettshall har også mye å si. I tillegg bor jo Sigrid og Ellinors besteforeldre i Stange, og min bror kom tilbake og flyttet til Otte¬stad for tre år siden, forteller mamma Bente Marita.

Ungt par valgte Ottestad
Elisabeth Sylten og Anders Mausethagen valgte også å flytte fra Oslo til Ottestad. De fant drømmehuset i Sandvika Terasse, som Block Watne har bygget ut.
– Vår lille familie flytta fra Oslo av flere grunner. Vi brukte ikke storbyen noe særlig, jeg nærmer meg 30 år, vi har akkurat fått et barn. Jeg ville hjem til Ottestad og Mjøsa, sier Anders Mausethagen.
Han har fått med seg samboer Elisabeth Sylten og lille Alina til sin hjemkommune.
– Får mye hus for pengene her,  faktisk det dobbelte av prisen i Oslo. Det blir dobbeltsporet jernbane, så jeg kan pendle. Alinas besteforeldre bor her og en rekke venner bor her. Ottestad er mer attraktivt for oss, sier Mausethagen.

Område i vekst
De nybakte foreldrene valgte seg Ottestad, et område i vekst.
– Et innflyttingsklart nytt og stort boligfelt. Her er det mange flere unge voksne som etablerer seg, og Alina kan få mange lekekamerater, sier Mausethagen.
Elisabeth og Anders ser på hele regi¬onen under ett.
– Vi reiser jo mye til Hamar og bruker tilbudene der. Koigen, kulturhuset og utbygging av boligfelt. Veldig mye bra har skjedd i området vårt, sier Mausethagen.

Flere kommer fra Oslo
Elisabeth synes Ottestad og Hamar er topp, og hun har på kort tid funnet seg til rette.
Og det unge paret er ikke alene om å ta turen fra Oslo og satse på en fremtid i Ottestad.
– Et vennepar fra Oslo, som også akkurat har fått en baby, flytta til naboboligfeltet en måned før oss. Og flere vi vet om ønsker å bosette seg mer landlig, sier Anders.

DRØMMEHUSET TAR FORM: Kenneth og Bente Marita Hov, sammen med døtrene Ellinor og Sigrid, fulgte i vinter med på prosessen rundt at drømmehuset i Ottestad tok form.

SANDVIKA TERASSE: Samboerne Elisabeth Sylten og Anders Mausethagen valgte også å flytte fra Oslo til Ottestad. De fant drømmehuset i Sandvika Terasse, som Block Watne har satt opp.

Hamarregionen Utvikling
post@hamarregionen.net
Tlf:+47 40 02 76 83

Besøksadresse:
Grønneberggata 83, 2317 Hamar (PARK gründer- og næringshus)