Håvard fikk jobb etter "Tirsdag kveld"

Møt den nyutdannede juristen Håvard Haugnes, en 24 år gammel Oslogutt som fikk snøret i bånn hos Stange kommune etter å ha møtt dem på "Tirsdag kveld".

Hvem er du? Håvard Haugnes, 24 år. Samboer med en jeg har vært sammen med i 4 år. Ingen barn.

Aktuell med: Har fått jobb i Stange kommune etter Tirsdag kveld fra ALNA

Hvor kommer du fra? Høybråten i Oslo

Hvilken utdannelse har du, og hvilke jobber har du vært på jakt etter?
Jeg er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Ferdig våren 2014. Jeg har valgt å spesialisere meg innen entrepriserett, kontrakter, ekspropriasjonsrett og praksisopphold i advokatfirma. 

Jeg har vært på jakt etter stillinger som advokatfullmektig, jurist, saksbehandler, rådgiver, og førstekonsulent, innen fagområder som fast eiendom, plan og bygg, kontrakter, erstatning og forvaltning. Stillingen som byggesaksbehandler i Stange er derfor midt i blinken for meg.

Har du vært aktiv jobbsøker en tid, eller var det et innfall å komme til ”Tirsdag kveld fra ALNA”?
Jeg startet å søke jobber i slutten av mai. Har søkt jevnlig på en rekke stillinger. Har prøvd mange metoder for å få jobb: ringe før jeg sender søknad, besøke bedrifter og levere søknad, snakke med karriererådgiver fra både UiO og Juristforbundet. Jeg har også vært i kontakt med vikarbyråer, og hørt med bekjente om mulige ledige stillinger.

Gjennom søknader på nettet følte jeg at jeg ikke godt nok fikk vist meg frem. Jeg følte at uansett hvor fornøyd jeg var med søknadsteksten, så ville jeg likevel bli for anonym i en stor søknadsbunke. Derfor så jeg det som en god mulighet å møte opp på Tirsdag kveld fra Alna. Jeg fikk tips om arrangementet av samboeren min, som hadde hørt om arrangementet på Facebook. Et slikt type arrangement har jeg bare vært på en gang tidligere, så jeg er ikke så vant med mingling. Men jeg vet at jeg liker å prate med folk, så tenkte jeg kunne få utbytte av det. Da fikk jeg i hvert fall muligheten til å vise mulige arbeidsgivere hvem jeg er.

Pendle eller flytte hit?
Den første tiden må jeg i hvert fall pendle. Men jeg har en plan om å kjøpe leilighet i Hamarregionen, når samboeren min har fått seg jobb i området. Jeg er veldig åpen for å flytte til Hedmarken. Muligheten til å få mer tid, som det ble snakket mye om på arrangementet, er viktig for meg. Det gjør det også lettere, at det bare er en time hjem igjen til Oslo, slik at det er mulig å jevnlig møte familie og barndomsvenner. I tillegg har jeg litt tilknytning til Hedmarken allerede, fordi jeg har en samboer fra Hamar og svigerforeldre som bor på Furnes. Liker også å få mer bolig for pengene på Hedmarken enn i Oslo.

Når blir det i tilfelle flytting? Hvor skal du bo?
Jeg er såpass heldig at jeg har svigerforeldre i Furnes, som jeg kan sove hos noen dager i uken. Så f.o.m. januar frem til jeg kjøper leilighet, vil jeg bo både her i Oslo og i Furnes. Når samboeren min har fått jobb i Hamarområdet kommer vi til å kjøpe leilighet der.

Hva synes du om tiltaket ”Tirsdag kveld fra ALNA”?
Veldig bra. Variert utvalg av bedrifter og offentlige virksomheter, innenfor mange sektorer. God mulighet til å få litt argumenter til å flytte for tvilerne. Og kjempebra at man kan møte bedrifter, for de som ikke føler de når helt igjennom ved bare å sende søknader. Jeg synes stemningen ikke var så anspent, som jeg fryktet til å begynne med. Og god blanding av å mingle og følge med på presentasjoner. Det var godt å ha valgmuligheter, så man kunne tilpasse litt etter behov.

Hvordan ser du for deg framtiden – blir det Hamarregionen for en periode, eller for godt?
Det er vanskelig å si enda. Men, så lenge jeg trives i jobben, kommer jeg til å bo i Hamarregionen, i hvert fall noen år. Utover det, er det mange usikre faktorer. Men det er sannsynlig at vi blir boende, når vi har kjøpt leilighet, og den har blitt «hjemme» for oss.

Hva er bra med Hamarregionen?
Regionen har mange småbyer og tettsteder. Jeg synes det er koselig og mindre anonymt enn i Oslo. Jeg innbiller meg at folk der er litt hyggeligere og mer interessert i å ta folk godt i mot, enn i Oslo. Det er kanskje litt mindre stress og press. Jeg liker også at det er litt mer rom. At det ikke er overfylt av folk overalt. Rushtiden i Oslo er jo tettpakket. Også er det veldig fint landskap, med åkrer, skog, åser og Mjøsa.

Jeg tror at flere burde være mer åpen for å flytte ut av Oslo. Dessuten synes er høyt boligpress i Oslo, og det gjør det nesten umulig for unge å kjøpe leilighet der.

Jeg ser frem til å begynne i den nye jobben på nyåret. Forhåpentligvis får samboeren min seg jobb i Hamarregionen om ikke så alt for lenge. Hun skal faktisk på et intervju allerede på mandag.

 

Vi ønsker Håvard og samboeren lykke til med fremtiden!

Hamarregionen Utvikling
post@hamarregionen.net
Tlf:+47 40 02 76 83

Besøksadresse:
Grønneberggata 83, 2317 Hamar (PARK gründer- og næringshus)