Familien fant drømmelivet i Hamarregionen

De kommer fra Gjøvik og Karmøy. Møttes i Oslo. Jobber i Hamar og Moelv. Bor i Ottestad. Linn Alicia og Helmik Slora Kristiansen har funnet regionen de vil familien skal slå rot.

GÅTT INN FOR LANDING: De fant spennende jobber i Hamar og Moelv, god barnehage, gode boforhold og muligheter til aktiv fritid.

Tekst og foto: Lars Kristian Seierstad / Stangeavisa

Det er fredag ettermiddag. Vi treffer Linn Alica Slora Kristiansen, Helmik Slora Kristiansen og datteren Alicia (tre og et halvt) på Vestre Torg. Og for ikke å glemme Leif, da ‒ familiens åtte år gamle vofs; en trivelig utgave av rasen Cavalier King Charkes Spaniel. Akkurat her rundt torget finner de en god bukett av Hamars mange attraksjoner samlet; Kulturhuset, restaurant er og den nye lekeplassen. For ikke så snakke om badestranda Koigen, et drøyt steinkast unna.

Den lille familien på tre ‒ snart fire i skrivende stund ‒ har gått inn for landing på Hedmarken. Her har de funnet alt de drømte om i nærmiljøet. Linn Alicia har fått spennende jobb som kommunikajsonsrådgiver i NHO, med kontor i Moelv. Helmik er avdelingsleder i NAV Hamar. I Ottestad fant de drømmehuset. Og lille Alicia har fått plass i kommunal barnehage like ved hjemmet.

Traff hverandre i Oslo
Linn Alicia og Helmik ble kjent med hveradre gjennom felles studentjobb i Oslo. Helmik kommer fra Karmøy på Vestlandet. Han har studert master i politikk og økonomi ved BI i Oslo og bachelorgrad i statsvitenskap fra universitetet i Tromsø. Linn Alicia vokste opp i Gjøvik, men flyttet til Oslo for å studere fem år på BI. Der fullførte hun en bachelorgrad i markedskommunikasjon og en master i ledelse og organisasjonspsykologi. Arbeidsmulighetene bragte dem til Hamarregionen.

‒ Jeg fikk tilbud om en plass i «Trainee Innlandet»-ordningen. Her kunne jeg jobbe åtte måneder i tre organisasjoner i henholdsvis Hamar kommune, Norsk Tipping og NHO Innlandet. Oslo var bra. Men jeg kommer fra region en og var nysgjerrig på hva næringslivet her kunne by på, og ville derfor teste hvordan jeg trivdes med å flytte tilbake, forteller Linn Alicia.

Også Helmik fikk tilbud om interessant jobb i NAV Hamar. Først som «IA-konsulent» ved Arbeidslivssenteret i Hedmark, der man gjennom ordningen «Inkluderende arbeidsliv» forsøker å hjelpe folk som har vært lenge i sykemelding tilbake til arbeidslivet. Fra 1. oktober 2015 tok han over som avdelingsleder for NAV Hamar.

‒ Det er utrolig mange spennende karrieremuligheter innenfor offentlig sektor. Det er absolutt noe jeg vil anbefale for folk som er interessert i jobber som innebærer lederansvar, sier Helmik.


AKTIV FRITID: Mulighetene for en aktiv fritid, med alle kulturtilbudene på Hamar i kombinasjon med et kulturlandskap som byr på muligheter for sykkelturer, bading og skigåing, betyr mye for at Helmik og Linn Alicia Slora Kristiansen har valgt å bosette seg i Hamarregionen. Her med Alicia (3,5) og hunden Leif.

Slår rot
Linn Alicia kjente godt til Hamar før de flyttet hit. Helmik hadde ikke vært her før. Men de angrer ikke et sekund på at de tok beslutningen om å flytte ut av hovedstaden og til Hamarregionen. De har ingen planer om å satse på en yrkeskarriere andre steder enn i Innlandet. Familien er i ferd med å slå rot i Hamar og området rundt.

‒ Jeg har jobbet hardt og grepet de mulighetene som har kommet. I NHO Innlandet fikk jeg fast stilling som kommunikasjonsrådgiver. Dette er drømmejobben for meg! Arbeidshverdagen er variert og jeg møter mange dyktige og inspirerende folk i regionen. Jeg brenner for kommunikasjonsfaget og synes det er svært spennende å jobbe med nettopp NHO. Kommunikasjon er avgjørende for at vi lykkes med å sikre politisk gjennomslag og gode rammebetingelser for næringslivet i Innlandet, sier Linn Alicia og legger til:

‒ Vi har begge faste jobber i nærheten av Ottestad. Og lille Alicia har fått plass i barnehage like ved hjemmet. Otte stad har fantastiske turområder og det er mye å ta seg til med små barn. Summen av jobb, nettverk, gode samferdselsløsninger mot Oslo og Gardermoen og generelt positive utsikter for regionen, gjør at fremtidsplanene våre blir her i området, sier Linn Alicia Slora Kristiansen.

Gode karrieremuligheter
Helmik mener det generelt, både innenfor offentlig og privat næringsliv, er lettere å få spennende jobber i Innlandet enn i Oslo-regionen. ‒ Det er mange flere om beinet i Oslo, når det er spennende jobber ledig. Her er det større sjans for å få en interessant jobb som gir god erfaring i starten av en yrkeskarriere, sier Helmik.

Også mulighetene for en aktiv fritid i nærområdet betyr mye for beslutning en om å satse på en framtid nettopp her.

‒ Vi har alle tilbudene Hamar sentrum i sykkelavstand fra hjemmet vårt. Det betyr mye at byen satser så mye på kultur, som konsertene med Sting og Elton John. Samtidig har vi det eventyrlig vakre kulturlandskapet Stange Vestbygd rett utenfor stuedøra vår. Her kan vi gå eller sykle på tur. Og unike bademuligheter på Hias-stranda om sommeren. Om vinteren er det skimuligheter få minutter unna. Vi har gode skoler. Gode barnehager. Jeg føler at folk som bor i og rundt Hamar er i ferd med å bli skikkelig stolte av byen sin og kommunene de bor i. Vi blir kalt «de nye bergenserne». De synes jeg er utrolig kult, ler Helmik.

Engasjerer seg
De har begge engasjert seg i lokalmiljøet der de bor. Helmik er blitt leder for Samhold/Ottestad Arbeiderlag.

‒ Jeg er vokst opp med en far som er fisker og en mor som er vaskedame. For meg har det vært naturlig å engasjere seg politisk i Arbeiderpartiet. Spesielt er det viktigheten dette med at det må skapes verdier først, for at vi skal ha verdier å fordele, sier Helmik Slora Kristiansen, som blant annet har vært nestleder for AUF i Troms tidligere.


RUNDT OG RUNDT: Lekeplassen i Hamar sentrum er ett av mange tilbud som gjør det trivelig å bo her, mener den lille familien. Alicia elsker at det går fort rundt og rundt, men høygravide mamma Linn Alicia synes det er tryggest å se på.

Linn Alicia skal snart begynne som trener for de minste barna i Ottestad Idrettslag (OIL).

‒ Det er viktig å engasjere seg i nærmiljøet. Ottestad Idrettslag er et fantastisk idrettlag, med et bredt tilbud innenfor allidrett for barn. Og ulike tilbud som fotball, håndball, ski, sykkel, innebandy og volleyball for både barn og voksne. Slike lag betyr veldig mye for trivselen nærmiljøet, og det vil jeg gjerne være en del av, sier Linn Alicia.

Familieforøkelse
Da Stangeavisa møtte Slora Kristiansen-familien på vårparten, talte magen til Linn Alicia sitt klare, struttende språk: Her er det familieforøkelse på gang! Og permisjonstiden ‒ den deler de tilnærmet likt.

‒ Vi trives som småbarnsforeldre, samtidig som vi er opptatt av å gi hverandre rom for karriere. Det viktigste er at vi er enige om dette, og at vi samarbeider godt. Vi har tro på at det å ha en spennende jobb også gjør oss til bedre foreldre, sier de to.

Les flere innflytter-historier i magasinet "Fløtt Hematt"

LES OGSÅ: Hvordan flytte til Hamarregionen

Hamarregionen Utvikling
post@hamarregionen.net
Tlf:+47 40 02 76 83

Besøksadresse:
Grønneberggata 83, 2317 Hamar (PARK gründer- og næringshus)