Bryggerimesteren fra Hawaii

Foto: Tanja Hauge Reine
Foto: Tanja Hauge Reine

Da Jeremy Metzger flyttet fra Hawaii til Hamar var planen kun å bli et par år. Nå, femten år senere bor han her fortsatt og brygger et av byens mest populære øl.

– Planen var å bo her i noen år og la barna lære norsk, for så å flytte tilbake til Hawaii, men så ble to år raskt til mange, sier Jeremy Metzger. Han traff sin norske kone på Hawaii, i dag bor de i Hamar med sine tre barn.
– Jeg tror jeg er den eneste fra Hawaii her, sier Metzger, og forteller at overgangen fra Hawaii til Hamar var stor.
– Det er jo ofte store forskjeller mellom kulturer i varme og kalde strøk, så det tok tid å venne seg til både klima, maten og folket.  

FRA HJEMMEBRYGGER TIL ØLBRYGGEMESTER
For sju år siden begynte Metzger å brygge øl hjemme, og etter et par ganger var han hekta.
– Det var en venn som introduserte meg for det, og jeg forstod raskt at jeg hadde lyst til å leve av det. Jeg hadde aldri jobbet i bransjen tidligere, så jeg visste ikke helt hva det innebar, men jeg lærte fort og var engasjert, forteller han.

I dag serveres ølet Talas på Basarene restaurant i Hamar sentrum. I tillegg selger Jeremy øl til flere butikker i Hedmark, og populariteten øker.
– Nå er det vel cirka fem-seks år siden mikrobryggeritrenden kom til Europa. Det har vært en slags ølrevolusjon. Nå er ølinteressen blant folk stor og mange tester ulike øltyper, sier bryggerimesteren. Han er utvalgt til å representere Oslo-regionens kulinariske lokale opplevelser i en populær film, se https://www.visitoslo.com

I baren på Basarene serverer de åtte ulike Talas-tappeøl som alle brygges i kjelleren.
– Målet i år er å selge øl til flere butikker, restauranter og barer i hele Norge. Vi vil ekspandere og doble fjorårets produksjon, og forhåpentligvis investere i et nytt og større bryggeri, sier Jeremy.

Selv om Metzger trives godt i Hamar, har han en liten drøm om å en dag reise tilbake til Hawaii, kanskje for å starte en liten bryggeripub.
– Jeg savner det, spesielt i mørketiden og vinteren her. Kanskje drar vi en tur tilbake når datteren min er ferdig på videregående, det vet jeg hun har lyst til. Vi får se hva som skjer, avslutter Jeremy. 


ENGLISH RESUME

Jeremy Metzger moved from Hawaii to Hamar 15 years ago. He is now brewing one of the town’s most popular beers, Talas. The beer is made and sold at the Basarene restaurant in Hamar town centre.
Jeremy also sells beer to several shops in the county of Hedmark and its popularity is increasing. The goal this year is to double last year’s production and invest in a new and larger brewery.

See a film about Jeremy at https://www.visitoslo.com

 

Hamarregionen Utvikling
post@hamarregionen.net
Tlf:+47 40 02 76 83

Besøksadresse:
Grønneberggata 83, 2317 Hamar (PARK gründer- og næringshus)